Hanna-Kaarina Heikkilän monipuoliset ja idearikkaat työt kuvastavat hänen laajaa työkokemustaan eri maista. Ideoita ja inspiraatiota töihin on ammennettu Suomen lisäksi Tanskasta ja Japanista hankitusta työkokemuksesta ja töiden lisäksi alan opinnoista. Monipuolisuus näkyy uusien ilmiöiden ja tarinoiden tuottamisessa, joita Hanna-Kaarina esittää erilaisten konseptien ja materiaalien käytön avulla. Hanna-Kaarinan työt ovat rohkeita, kokeilevia ja uniikkeja. Vaihtelevat materiaalit ja menetelmät haastavat ja inspiroivat luomaan ainutlaatuisia teoksia. Teoksia, jotka puhuttavat katsojaaja kertovat omaa tarinaansa. Hanna-Kaarina yhdistää arkkitehtiopintojen tuoman kokemuksen keramiikka- ja lasitaideosaamiseen. Osaamiseen kuuluukin teollisen muotoilun, tuotesuunnittelun ja sisustussuunnittelun lisäksi palvelumuotoilua ja kaupunkimuotoilua.

Inspiraatio Japanista

Monet Hanna-Kaarinan töistä ovat saaneet inspiraationsa Japanista, missä hän työskenteli arkkitehtitoimistossa. Japanilainen tyyli näkyy paitsi Hanna-Kaarinan valotaideteoksissa, myös sisustus- ja konseptisuunnittelussa sekä tuotesuunnittelussa.

Vuonna 2015 valmistunut valotaidetyö Keshiki kuvaa maisemaa lasissa. Työssä maisemakuvan tunnelma ja maailma on siirretty akvarelliteoksesta lasiin. Käytössä on ollut useampia lasinpuhallustekniikoita. Hanna-Kaarina käyttää töissään paljon kokeilevia tapoja muotoilla ja tuottaa uusia teoksia. Keshiki valotöitä yhdistelemällä saadaan luotuja uniikkeja maisemia.

Japanista on saanut inspiraationsa myös Artek -teehuone. Teehuone on skandinavialainen moderni tulkinta perinteisestä japanilaisesta teehuoneesta. Artek on sisustus- ja konseptisuunnitelma, joka julkaistiin vuonna 2015. Se on tuotettu yhdessä Anni Pitkäjärven kanssa. Japanilaiseen tyyliin Artek on minimalistinen tuotos, jossa perinteiset japanilaiset elementit ovat tulkittu moderniin tyyliin.

Jo ennen Artekia ja Keshikiä, vuonna 2014, Hanna-Kaarina julkaisi japanista inspiraationsa saaneen yhdessä-erikseen bento -rasian. Bento on perinteinen japanilainen astia, jota käytetään yleisimmin lounasrasioina ja muun muassa piknikeillä eväiden tuomiseen. Heikkilä onkin saanut ideansa yhdessä-erikseen konseptiin perinteisistä japanilaisista hanami -juhlista, joissa osallistujat toivat ruokia piknikille bento -rasioissa ja jakoivat tarjottavat perheen ja ystävien kesken.

Tuotesuunnittelua ja teollista muotoilua

Vuonna 2016 Heikkilä julkaisi jälleen yhdessä Anni Pitkäjärven kanssa Tovi hyllyn. Hyllyssä muotoilijat halusivat korostaa erityisesti hyllyn linjoja ja pintaa. Tovi on monikäyttöinen hylly, joka on suunniteltu helposti siirrettäväksi ja erilaisiin tiloihin sopivaksi. Hyllyn materiaaleina on käytetty messinkiä, puuta, metallia, keramiikkaa ja korkkia.

Samaan vuoteen sisältyy myös Heikkilän Henki -pöytävalaisin. Valaisimen materiaaleina on käytetty lasia, messinkia, korkkia ja saarnia. Se on saanut inspiraationsa perinteisistä myyteistä ja huokuu mystistä tunnelmaa. Valaisin on muodoltaan minimalistinen ja ilmeeltään ainutlaatuinen. Tuote on käännetty suunnitteluvaiheessa ylösalaisin ja valonlähde on sijoitettu yläosaan kiinni puuhun. Valaisimen alaosa on puolestaan valmistettu hiekkapuhalletusta lasista.

Wild in the City

Heikkilän portfolioon kuuluu myös ainutlaatuinen Wild in the City -projekti. Projekti on aloitettu vuonna 2015. Se on luonteeltaan tutkiva ja kokeileva. Tavoitteena projektille oli pyrkiä tarkastelemaan ihmisten tapoja havainnoida kaupunkiympäristöään. Projekti keskittyi Helsinkiin ja Lontoonseen. Projektin design -viikkojen aikana ympäri Helsinkiä sijoitettiin 60 keraamista luonnollisen kokoista city-kania ja ympäri Lontoota vastaavasti luonnollisen kokoisia posliinisia kettuja. Jokainen eläin numeroitiin ja kuvattiin sijoitetussa ympäristössä. Projektiin liittyen keraamisen tai posliinisen eläimen löytäjä sai pitää sen itsellään. Projektilla pyrittiin rohkaisemaan kaupunkilaisia tarkkailemaan ja tutkimaan ympäristöään uusin silmin. Tavoitteena oli tuoda esiin urbaanin kaupunkimaiseman yllätyksellisyyttä. Samalla haluttiin korostaa kaupunkiympäristön usein huomaamatonta kauneutta. Projektilla juhlittiin urbaania kaupunkiympäristön monimuotoisuutta.

Hanna-Kaarinan työt kuvastavat hänen elämänkokemustaan ja näkemystään eri paikoista ja tilanteista. Teokset tuovat esiin taitelijan moniulotteisen näkemyksen eri ilmiöistä. Ilmiöiden kuvaus ja tarinoiden kerronta on ainutlaatuista ja töiden kautta pyritään laajentamaan ja syventämään katsojan ymmärrystä. Ne yhdistävät perinteistä ja modernia. Hanna-Kaarinan työt puhuttelevat moninaisuudellaan ja ainutlaatuisuudellaan. Ne ammentavat inspiraatiota ympäristöstään ja välittävät sen läsnäolijoille.

Hän soveltaa töissään opintojensa tuomaa kokemusta ja monitieteistä lähestymistapaa. Teoksissa käytetyt vaihtelevat materiaalit ja konseptit ovat peräisin laajasta tietotaidosta, jota Hanna-Kaarina on kartuttanut useammalta eri alalta. Suunnittelutyöt ovat ainutlaatuisesti tuotettuja, joilla pyritään luomaan unohtumattomia kokemuksia ja uusia muistoja katsojille. Intohimoinen suhtautuminen muotoiluun ja suunnitteluun kannustavat Hanna-Kaarina kokeilemaan rohkeasti uusia materiaaleja ja menetelmiä töissään. Hän on töissään avoin ideoille ja pyrkii laajentamaan luovuttaan entisestään. Uusien haasteiden ja kokeiluiden kautta Hanna-Kaarina on tuottanut monia uniikkeja töitä. Hänen teoksiaan on ollut esille viime aikoina muun muassa Helsingissä, Lontoossa, Tukholmassa, Milanossa ja Meksikossa.